Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A biztonsági borotva - Hulladékmentes fürdőszoba kialakítása 3. tipp

Amennyiben komolyabban foglalkoztat a hulladékmentes fürdőszobai életmód, úgy biztosan felmerült már Benned a kérdés, hogy hogyan lehet egyszerűen, gyorsan, tökéletes eredménnyel szőrteleníteni úgy, hogy közben nem terheled a környezetet felesleges ( műanyag ) szeméttel.

Éppen ezért itt az ideje, hogy megvizsgáljuk a fenntartható szőrtelenítés népszerű alternatíváját, a biztonsági borotvát! Tarts velem!

 

Miért fontos ennyire hangsúlyozni, hogy szőrtelenítés terén is kevesebb műanyag hulladékot termeljünk? Mutatom a magyarázatot!

Mint minden egyszer használatos műanyag eszköz, úgy az eldobható borotva sem gyűjthető szelektíven, így nagyon rövid életük végén vagy hulladéklerakóra vagy hulladékégetőbe kerülnek.

Az eldobható borotva vásárlásával duplán termeled a szemetet. Gondolj csak bele! Az egyszer használatos borotvával nem csak magát a műanyagból készült eszközt veszed meg, hanem a műanyag csomagolást is!

Bár használatuk sokkal egyszerűbbnek, kényelmesebbnek és olcsóbbnak tűnik, a valóság nem ezt mutatja, ugyanis azáltal, hogy nem lehet megfelelően tisztítani, fertőtleníteni őket, hamar megjelennek rajtuk a rozsdafoltok, élettartamuk a könnyű kopás miatt rövid, gyakran kell cserélni őket, amely jelentős anyagi ráfordítást jelent éves szinten.

Sajnos továbbra is a világon előállított műanyag termékeknek csak kis része kerül újrahasznosításra. Az 1950-es évektől kezdve egészen 2015-ig megközelítőleg 4900 millió tonna szemét keletkezett, ez a valaha legyártott műanyag 60%-át jelenti. Ennek nagy része szemétlerakókra vagy a közvetlenül a természetbe jutott, 12%-át szemétégetőműben égették el, s csak 9%-ukat hasznosították újra!


 

Miért válassz Te is biztonsági borotvát?

A biztonsági borotvával nem termelsz szemetet.

Hosszú élettartamát annak köszönheti, hogy az igazán minőségi darabok rozsdamentes acélból készülnek. Legnagyobb előnye, hogy nem kell két-három alkalom után megszabadulnod tőle, több éven át hű társad marad a fürdőszobában. Csak a pengét kell cserélned, ami nagyon hatékonyan újrahasznosítható, így a műanyag termelésedet valóban nullára csökkentheted!

A biztonsági borotva költséghatékony.

A biztonsági borotva megvásárlása egy többszörösen megtérülő befektetés. A borotva egy egyszeri beruházás, a penge pedig filléres tétel. Éves szinten nagyjából 15.000.- forintot spórolhatsz csak azzal, hogy nem eldobható, műanyag borotvát vásárolsz!

A biztonsági borotva használata egyszerűbb, mint gondolnád.

Miután a borotva fejét néhány mozdulattal lecsavartad és belehelyezted a pengét, már indulhat is a szőrtelenítés! Mivel a borotvapenge veszélyes hulladéknak számít, semmiképpen sem dobd a kommunális hulladék közé! Helyette gyűjtsd külön egy zárható dobozban.

Ha korábban még nem használtál biztonsági borotvát, az első próbálkozásoknál érdemes körültekintőbbnek lenned. Máshogy siklik a bőr felszínén, mint a hagyományos változat és a pengék sem mozognak rajta, ezért egy kis gyakorlást igényel. Ha végül sikerül belejönnöd, te sem fogod érteni, miért nem váltottál eddig biztonsági borotvára.

A biztonsági borotva bőrbarát.

Kevesebb penge = kevesebb irritáció és benőtt szőrszál, ilyen egyszerű! Nem beszélve arról, hogy a sok pengés borotvák a szőrszálakat is roncsolják! Emellett a borotvaszappan használatát meghálálja a bőröd!

A biztonsági borotva fürdőszobád éke lehet.

Esztétikus kialakítása miatt élvezni fogod a sokszor unalmas, kötelezőnek tűnő szőrtelenítési folyamatot. A biztonsági borotvád nem csak egy használati eszköz lesz, hanem egy szemet gyönyörködtető műtárgy. 

 

 

Hogyan használd a biztonsági borotvát?

Használhatod minden egyéb olyan szőrtelenítéséhez (láb, hónalj, stb.), amelyhez az eldobható borotvát is!

1. Borotválkozás előtt a borotvapamacsot ( amennyiben szeretnél használni ) vizezd be, hogy felpuhuljanak a szálai.

2. A borotvaszappant ( amennyiben szeretnél használni ) habosítsd fel a borotvapamaccsal. Tipp: Saját tapasztalat alapján erősen ajánlott a borotvaszappan használata, a bőr szappanozása rengeteget segít a borotválkozásnál.

3. A borotvapamaccsal vidd fel a bőrödre a szappant.

4. Az első borotvahúzásnál szálirányba dolgozz (elkerülendő a szőrszálak visszahajlása), majd a második borotvahúzás már szálirányban ellentétes legyen, ettől lesz a végeredmény tartósan sima.

A biztonsági borotvát már a nagyszüleid is használták. Miért ne térhetnél Te is vissza a klasszikusokhoz és alkalmazhatnád a jól bevált módszereket?

Mi a biztonsági borotvára szavazunk! Te melyik szőrtelenítési módszert választod? :)