Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Cosmio ápoló ajakfény recept

Cosmio ápoló ajakfény recept

Az ajkak különösen érzékenyek a szárazságra, mivel ezen a területen nem találhatók izzadtság-, és olajmirigyek, ezért a védelmi funkciót kizárólag az ajakápolók biztosíthatják számukra. Az ajakápolók olajokat és hidratáló összetevőket tartalmaznak, amelyek nyugtatják a száraz bőrt. Védőréteget képeznek a felszínén, amely magába zárja a nedvességet és megelőzi, hogy a káros anyagok vagy a környezeti stressz hatással legyenek az alatta lévő bőrre.

 

Összetevők 2 db 8ml-es ajakápolótokhoz: 

A fázis:  

- Cosmio Bio Ricinusolaj: 5g  

- Cosmio Méhviasz: 4g  

- Cosmio Bio Jojobaolaj: 2g 

B fázis:  

- Cosmio Bio Shea vaj: 2,5g 

- Cosmio Lanolin: 2g 

C fázis:  

- Cosmio ezüst kozmetikai csillámpigment: 0,3g 

- Cosmio ajakápolótok: 2db 

Elkészítése:  

Egy kis méretű főzőpohárra lesz szükség. A hőálló üvegek és a dagasztókar ( vagy egy kanál ) legyenek egészen tiszták. Tegyél minden eszközt konyhai papírtörlőre vagy tiszta, vasalt konyharuhára. Készítsd ki a receptben előírt anyagokat, valamint egy kis lábast kevés vízzel a forró vízfürdőnek. 

Az “ A “ fázis alapanyagait mérd ki egy főzőpohárba. 

A “ B “ fázis alapanyagait is mérd ki egy kis üvegtálkába.  

Fontos! Érdemes a lanolinnak a shea vajjal  “ megágyazni “, mert nagyon ragad. 

Tedd a hőálló edényt a lábasban vízfürdőbe állítva a tűzhelyre, s melegítsd addig, amíg a zsírfázis homogén nem lesz, azaz minden szilárd összetevő el nem olvad. 

Add hozzá a shea vajat és a lanolint és kézi mixerrel vagy egy kanál nyelével ( hogy ne ragadjon rá sok anyag ) teljes olvadásig keverd, majd add hozzá a csillámpigmentet. 

Ha megdermedne a massza, óvatosan melegítsd olvadásig. Ekkor hasznos, ha a vízfürdő majdnem a pohár pereméig ér ( de víz ne menjen bele! ), hogy a pohár oldalára esetlegesen rádermedt anyag is leolvadjon. Természetesen ekkor le kell nyomni a lábas aljára a poharat, hogy ne dőljön fel. 

Öntsd a masszát az ajakápolótokokba. Ne nyúlj hozzá pár óráig. 

Tartósításra nincs szükséged, mert nincs vízfázis. Az ajakfény külső hőmérséklettől függően így is eláll legalább fél évig. 

Fontos! Közvetlen napfényre ne tedd! 

Kellemes időtöltést! :)