Viaszok az otthoni, saját kozmetikumok elkészítéséhez kiváló minőségben, hatalmas választékban, kedvező áron!
A viaszok összefoglaló neve egy sor konzisztencianövelő természetes és mesterséges anyagnak. Közös tulajdonságuk, hogy 20 C° fok körüli hőmérsékleten gyúrhatóak, akár kenhető állagúak, 40-90 C° fok között pedig megolvadnak. A természetes viaszok közé az állati eredetű méhviaszt és a növényi viaszokat sorolhatjuk. A kozmetikában a viaszok magas olvadáspontjuknak köszönhetően - akár emulziókban, akár vízmentes készítményekben - elsősorban mint konzisztencianövelő, szilárdító komponensek használatosak. A bőr felületén egy okkluzív, lezáró, víztaszító filmréteget alkotva segítik a bőr nedvességtartalmának megőrzését és védelmet nyújtanak a káros külső hatásokkal szemben. Vízmentes balzsamoknak, ajakápolóknak, rúzsoknak, masszázstömböknek nélkülözhetetlen összetevői. Krémekben, kenőcsökben enyhe emulgeáló tulajdonságuknak köszönhetően stabilizáló hatásúak. Kis koncentrációban alkalmazva hajápolási kozmetikumok védő komponensei is, a hajszálakat bevonva fényt és tartást adnak a hajnak.