Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

MosóMami Vörös agyag 100g

Ár:
1.690 Ft
Egységár: 16,90 Ft/g
Gyártó: MosóMami
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj akár: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. május 06.
Az agyagokat évezredek óta használják kozmetikai és gyógyászati célra. Kozmetikai alapanyagként radírozó, tisztító, bőrfrissítő hatásuk van. Felszívja a pórusokból a felesleges zsírt, koszt és esetleges bőrre káros vegyületeket.
Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!
MosóMami Fa Adagolókanál 1db MosóMami Fa Adagolókanál 1db
30 Ft
Mennyiségdb
Maximálisan rendelhető mennyiség: 1!

Leírás és Paraméterek

MosóMami Vörös agyag 100g

Az agyagokat évezredek óta használják kozmetikai és gyógyászati célra. Kozmetikai alapanyagként radírozó, tisztító, bőrfrissítő hatásuk van. Felszívja a pórusokból a felesleges zsírt, koszt és esetleges bőrre káros vegyületeket.

A fő kőzettípusok, amelyekből a kozmetikai agyag ered:

KAOLIN: toxinokat és egyéb szennyeződést szív magába, de hatásában a bőrpirosságot segít enyhíteni, nyugtat.

ILLIT: kálcium-karbonátban gazdag, de magnéziumban szegényebb agyagkőzet, erőteljesebben tisztító hatású.

SZMEKTIT: Főképpen méreganyagok kiürülését segíti elő, a Szmektit-ek egyik csoportja a MONTMORILLONITE: A Montmorillonite-ot 1847-ben fedezték fel Montmorillon-ban fedezték fel, Franciaországban. A legnépszerűbb tagja a francia zöld agyag, olyan szükséges ásványokat tartalmaz (magnézium, réz, szelén, stb.), amely enzimek termelődését segíti elő a szervezetekben.

A csomagon megtalálhatod a pontos ásványi összetételt!

Az agyagok pakolásként használhatóak, fürdővízbe is tehetjük, bőrradírt készíthetünk velük. Tökéletesek fürdőbomba színezésére, egyes sminkek elkészítésére. Teljes testkezelésben (tekercseléses technika) segítenek és nem utolsósorban szappanba is tehetőek. A színűk azonban nem minden esetben bírja a lúgos közeget! Technika függő. Mi például a "kakaószórás" technikát szeretjük, azaz a szalagfázisban megszórjuk a szappanmasszát és nem keverjük meg, csak hagyjuk, hogy a dermedéskor szépen elvegyüljön a zsírcseppek között az egyébként oldhatatlan szilárd agyag.

Változatos ásványi anyag tartalmuknál fogva különféle módon hatnak bőrünk biokémiai folyamataira, ezért a fogkrémektől a testpakolásokig sok termékben fellelhetőek. A MosóMami agyagai extra finom őrlésűek, és bevizsgált, tiszta alapanyagok. Származási helyük Franciaország. Napon szárították és finoman átszitálták az alapanyagot, hogy a legjobb minőség jusson Magyarországra is.

Alkalmazásuk: 2-100%.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményed!

Az agyagokról:

Az agyagok áldásos hatásait már az egyiptomiak, görögök is ismerték, manapság pedig az „élő föld” terápiás felhasználása, kozmetikumokban, gyógyászatban történő alkalmazása reneszánszát éli - nem véletlen. Titka természetességében és egyszerűségében rejlik. 

Míg napjainkban inkább az agyag külső, kozmetikai felhasználása terjedt el újra, őseink már az ókorban is tisztában voltak tisztító, méregtelenítő, gyulladáscsökkentő, vérzéscsillapító hatásával. Az agyag csodákat tesz enyhébb, például forrásban levő víz okozta égési sérülésekkel, nyílt sebekkel, csípésekkel, repedéses sebekkel, valamint belsőleg is hatásosnak bizonyult például mérgezések, vagy szülés esetén. 

Az állatok mindezen jótékony hatásokkal ösztönösen tisztában vannak, számos állat gyógyítja sebeit sárban, iszapban dagonyázva. 

Az agyagot hígítva használjuk és akár belsőleg fogyasztjuk, akár külsőleg kenjük bőrünkre, jellemző tulajdonsága, hogy magához vonzza a káros anyagokat és „cserébe” ápoló, tápláló ásványi anyagokkal látja el szervezetünket. 

Belsőleg energetizál, pihenteti az idegenrendszert, igen hatásos antibiotikumos kúrák után támogatásként, vagy immungyengeség esetén. Lúgos hatása miatt belsőleg alkalmazva is kivonja szervezetünkből a felesleges savat; reflux, sőt, candida esetén is kiemelten ajánlott fogyasztása. 

Külsőleg használva összehúzza a tág pórusokat, hűsít, fertőtleníti a bőrt, biztosítja bőrünk rugalmasságát, valamint jótékonyan hat a túlzott faggyútermelődésre is. Elpusztítja a gombákat, baktériumokat, vírusokat, így gyulladások, fertőzések, pattanásos bőr kezelésében is hatékony társ lehet. Gennyes bőr esetén a keléseket az agyag kitisztítja és gyorsítja, támogatja a regenerációt. 

Ajánlott oltások után is, mivel képes megkötni a nehézfémeket. Kenjünk az oltott bőrfelületre közvetlen az oltás után (természetesen csak allergia-teszt elvégzése után!) és hagyjuk rajta hagyni egy órát, majd a „koszos” agyagot cseréljük le friss agyagra. 

Sikerrel alkalmazhatjuk reumatikus és ízületi problémák esetén is. 

Az agyagok tapintása zsíros, vízmegkötő képessége igen magas, száradás hatására zsugorodnak és repedeznek. Több fajtáját különböztetjük meg, mint például fehérzöldrózsaszín, az illi (vörösbarna, vagy sárga agyag) és a ghassoul

Az egyes színek különböző mértékben tartalmazzák a vulkanikus eredetű ásványokat, ezért különböző módon hatnak a bőrre és különféle bőrtípusokra javasolt használatuk. 

A fehér agyag, más néven kaolin az egyik legtisztább agyag. Száraz, érzékeny bőr esetén ezt a fajta agyagot érdemes először tesztelni. Külsőleg gyógyír a pattanásos, zsíros bőrre, de hajhullás kezelésében is társ lehet. Többek közt igen magas kálcium-, kálium-, magnézium-, és szilíciumtartalommal bír. 

Belsőleg gyomor-, és bélbántalmak esetén kiemelten tanácsos használata, hiszen látványos eredmények érhetők el vele székrekedés, bél-, és gyomorrendszeri gyulladások, epebajok, húgyúti fertőzések esetén. Ugyancsak ajánlott kiegészítő terápiaként való használata pajzsmirigyproblémák, 2-es típusú cukorbetegség, porckopás, csontritkulás fennállásakor. 

Ha a fehér agyaghoz vas-oxid keveredik, rózsaszín agyagot kapunk, amely vastartalma miatt még erősebb pórusösszehúzó hatással bír. 

Igen népszerű napjainkban a zöld agyag. Mélyen tisztít, nyugtat, regenerál és szemmel jól láthatóan fiatalítja a bőrt. Minden bőrtípusra ajánlott, bár leginkább pattanásos, gyulladt bőr esetén fejti ki áldásos hatását. 

vörös agyag méregtelenít, zsírtalanít, színét az eltérő mennyiségű vas-oxid tartalma határozza meg. Normál bőrre alkalmas leginkább, de töredezett hajra is kiváló. Sok szilícium van benne, ezáltal erősíti a bőrt és regeneráló hatása is remek. A sok stressznek kitett bőrnek visszaadja természetes, üde fényét és a bőröd újra ragyogni fog. A török fürdőkben is előszeretettel alkalmazták relaxáló hatása miatt. Érdemes az esti órákban, lefekvés előtt használnod vörös agyagot, mert pigmentfoltokat hagyhat maga után. Tehát, ha vörös agyag használata után piros foltos a bőröd, tudd, hogy ez nem allergiás reakció, hanem az agyagban lévő vörös pigmentek magas koncentrációja miatt van.

sárga agyagot a normál és a zsíros bőr szereti leginkább. Élénkítő hatással bír, tonizál és regenerál. Stimulálja és méregteleníti is a bőröd és amitől igazán sokoldalú, hogy hajápolásra is alkalmazhatod.

ghassoul Marokkóból származó vulkanikus eredetű agyag, minden típusú arcbőrre, de különösen a vegyes, zsíros, aknés, mitesszeres arcbőr számára hasznos, de nagyon jól tolerálja az érzékeny, reaktív bőr és az érzékeny fejbőr is.

A legnépszerűbb agyag féle, a Montmorillonite. Nevét az 1847-ben a festői francia helyiségről, Montmorillion-ról kapta, ahol először felfedezték. Az emberi szervezet számára fontos enzimeket tartalmaz, amely további jótékony enzimek termelődését segíti elő az élő szervezetben. Magas százalékban magnézium, valamint réz, szilicium, kén, szelén, kálcium és egyéb ionok találhatóak benne, továbbá olyan fitonutriensek, amelyek terápiában való alkalmazását hasznossá teszik. Főképpen zsíros bőrtípusra ajánlott. 

Az agyagok alkalmazása: 

Ha por állagú agyaggal rendelkezünk, úgy az alábbi módon készítsük el a kenhető verziót: tegyük egy (nem-fém!) edénybe a port és öntsünk rá annyi tisztított vizet, hogy kellemesen kenhető krémet kapjunk. Tehetünk hozzá kevés olívaolajat is. A felvitelt gyógyszertárban is kapható, tiszta, higiénikus fa spatulával végezzük és mindig csak annyi agyagot keverjünk ki, amennyire az adott napon szükségünk van. 

Ha pakolásként használjuk az agyagot, akkor érdemes nem csak a problémás (például pattanásos) bőrfelületre kenni, hanem nyúljunk túl legalább két centivel ezeken a részeken. Kenjük fel bőrünkre, majd 15-20 perc hatóidő után mindenképpen mossuk le! 

Borogatás esetén hígabb keveréket készítsünk és itassunk át vele egy pamutrongyot - ezt helyezzük a borogatni kívánt területre. 

Ha belsőleg alkalmazzuk az agyagot, akkor egy teáskanál agyagport keverjünk el egy pohár tiszta vízben és étkezés előtt fogyasszuk. A kezdeti időszakokban érdemes kicsit megvárni, amíg leülepszik a por és csak a fenti részt fogyasztani - ahogy hozzászoktunk az agyaghoz, fokozatosan térjünk át az egész, felkavart lé fogyasztására. 

A fentieken kívül fürdővízbe is tehetjük, bőrradírt is készíthetünk velük. Tökéletesek fürdőbomba színezésére, egyes sminkek elkészítésére. Teljes testkezelésben (tekercseléses technika) segítenek és nem utolsó sorban szappanba is tehetők - a színük azonban nem minden esetben bírja a lúgos közeget! 

Mielőtt bármilyen agyagterápiába kezdünk, mindenképpen teszteljük, hogy nem vagyunk-e érzékenyek, vagy allergiásak az agyagra. Bár ennek kicsi a valószínűsége, azért érdemes minden eshetőségre felkészülni. Bár egyértelműnek tűnik, de fontos kiemelni, hogy minden agyagot csak egyszer használhatunk fel, hiszen a már egyszer felkent agyag magához vonzotta a felületen található összes káros anyagot. A kezeléseket fokozatosan kezdjük, kis felületen, lassan növelve a méretet és a felkent mennyiséget is. Az agyagkúránál érdemes figyelembe venni az aktuális holdállásokat: mindig növekvő holdnál kezdjük el a kúrát.  

Termék címkék: agyag, vörös, vörös agyag