Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Zero waste karácsonyi csomagolás ötletek

1. Újságpapíros nosztalgia 

Lehet egy régi lapszám, amelynek jelentése van, de lehet valamelyik napilap is, amelyet jónak találsz... Feldobhatod madzaggal, spárgával, vagy színes szalagokkal, masnikkal, amelyeket aztán az ajándékozott el tehet későbbi csomagolásokhoz. A csomagot díszítheted természetes anyagokkal, mint pl.: borostyán, fagyöngy, fenyőág, fenyőtoboz, magyal, szárított narancskarika, száraz virágok vagy kézzel készített díszekkel, legyen szó kártyáról vagy süteményről. Egy jó tanács: a fekete-fehér újságok jobban mutatnak, a színes társaiknál.

 

 

2. Újrahasznosított papír

Ez a barna papír talán elsőre túl egyszerűnek tűnik, de egy kis kreativitással gyönyörű csomagolást készíthetsz belőle! Díszítsd a fent említett módszerek bármelyikével!

 

 

3. Furoshiki - a japán módszer

Véleményem szerint a legkedvesebb módja az ajándékok csomagolásának a japán Furoshiki módszer. Textil darabokba, sálakba, kendőkbe, lenvászonba, akár selyembe is csomagolhatsz. De lehet az egy szép mintás konyharuha, díszterítő, ágynemű vagy stóla is. A lényeg, hogy négyzet alakú legyen. A textilt megfestheted magad is, nyomhatsz rá pecsétet vagy monogramot is. A lehetőségek sora végtelen! Az interneten számtalan lépésről lépésre módszert találni, ha igazán szépen szeretnéd becsomagolni ajándékaid.

 

 

4. Vászonzsák 

Sok helyen lehet már kapni szép zsákokat, különféle mintákkal és méretekben. A zsákokat később kisebb - nagyobb dolgok tárolására lehet használni, lehet belőle mosózsák a fehérneműknek, vagy használhatja az ajándékozott bevásárláshoz, gyümölcsökhöz, zöldségekhez is. Ha van némi kézügyességed, akár magad is megvarrhatod őket, géppel nem tart túl sokáig.

 

 

5. Díszdoboz 

Szépek, tartósak és praktikusak is egyben a díszdobozok. Drágábbak, mint egy ajándékzacskó, viszont évekig szépek maradnak és egyik - másik a lakás díszeként is funkcionálhat. Választhatsz akár irodai vagy klasszikus tárolódobozokat is, majd díszítsd kedvedre!

 

 

Végül ne feledd eltenni a még hasznosítható ajándékcsomagolásokat Te sem. Masnik, szalagok, díszek, ajándékzacskók, dobozok még sok - sok alkalommal használhatók a jövőben is. Ezzel amellett, hogy rengeteg pénzt megspórolsz majd jövőre, a környezeted is véded.

Örömteli csomagolást kívánok Nektek! :)

Szeretettel, 

Niki