Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Cosmio barack kozmetikai csillámpigment 5g

Ár:
1.090 Ft
Egységár: 218,00 Ft/g
Gyártó: Cosmio
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj akár: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. augusztus 02.

Természetazonos pigmentekkel bevont mica por, kozmetikai pigment. Ez a pasztell árnyalatú, púderrózsaszínű pigment a barack hamvas virágát juttatta eszünkbe. Szappanban sem szürkül a színe. Bármely kozmetikumban korlátozás nélkül használható ásványi pigment.

Az alapár az 5 g-os kiszerelésre vonatkozik, többféle méretben is kapható.

Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!
Cosmio acél kétvégő spatula 1db Cosmio acél kétvégő spatula 1db
1.290 Ft
Kép: Név: Elérhetőség: Ár: Egységár: Kosárba
Cosmio barack kozmetikai csillámpigment 10g
Raktáron
1.890 Ft
189,00 Ft/g
MennyiségdbKosárba
Cosmio barack kozmetikai csillámpigment 5g
Raktáron
1.090 Ft
218,00 Ft/g
MennyiségdbKosárba

Leírás és Paraméterek

Cosmio barack kozmetikai csillámpigment 5g

Természetazonos pigmentekkel bevont mica por, kozmetikai pigment. Ez a pasztell árnyalatú, púderrózsaszínű pigment a barack hamvas virágát juttatta eszünkbe. Szappanban sem szürkül a színe. Bármely kozmetikumban korlátozás nélkül használható ásványi pigment.

Prémium minőségű, európai gyártású, bevizsgált, károsanyag-mentes kozmetikai csillámpigment, amely megfelel a kozmetikumokra vonatkozó 1223/2009/EK rendeletnek. Elsősorban dekorkozmetikai készítményekbe (ajakfények, rúzsok, pirosítók, szemhéjfestékek, alapozók), szappanok színezésére illetve azok külső díszítéséhez ajánljuk. A színe nem fakul. A szappanmasszában nem marad csillámos, csak egy enyhe selymes fényt ad a szappannak és nem ereszti a színét. A különböző színű pigmentjeink egymással keverhetők. Óvatosan adagold őket, kiadósak! A csillámpigmenteket nem szabad dörzsmozsárban keverni, mert tönkremegy a szerkezetük és elveszítik csillogásukat!

Szappan színezése: a pigmenteket csomómentesre keverd el egy kis olajban, majd add a szappanmasszához.

Szappan külső díszítése: a kész szappanra ecsettel vidd fel a pigmentet. Szép hatást lehet elérni, ha a szappannyomdával díszített területre viszed fel.

Csomagolás: Praktikus, tégelyes csomagolás a könnyű kezelhetőség érdekében. A műanyag zacskók falára a zacskóban lévő pigment jó része feltapad, nehezen kiszedhető, ezért a Cosmio pigmentjeit tégelyben szállítja, amelyet kiürülés után közvetlenül újra lehet hasznosítani.

Figyelem! A termék képen látható színe a monitor beállításától függően eltérhet a valóságostól.

Csillámpigmentjeiket, más néven mica pigmentjeiket egy különleges eljárással természetes micából (csillámpalából) és vegyi úton előállított természetazonos pigmentekből állítják elő.

A természetes csillámdarabkákat titán-dioxiddal, vas-oxidokkal, króm-oxidokkal vagy ultramarinokkal vonják be. A gyártási folyamat során a porokat kemencében 800 °C feletti hőmérsékleten égetik. A bevont csillám lemezkéinek mérete, alakja és vastagsága változó; ez, illetve a bevonat vastagsága határozza meg az árnyalatot. A gyártási folyamat során semmilyen vegyszert nem használnak.

Természetes mica por? A legtöbb forgalmazó „Természetes mica por”-ként nevezi csillámpigmentjeit, de ez a kifejezés félrevezető. Egyrészt a mica por önmagában nem színes, kellenek hozzá a pigmentek is, hogy színezőanyagot kapjunk. Másrészt a mica és pigmentek felhasználásával készült színes por már nem nevezhető természetesnek, hiszen a pigmenteket vegyi úton állítják elő.

Miért nem használnak természetes pigmenteket? Gondoljunk csak a drágakövek, féldrágakövek varázslatos színeire, amelyekből régen fáradságos és hosszadalmas munkával hasonló pigmenteket állítottak elő. A lehetőség ma is fennállna, de egyrészt senki nem fizetné meg ezeknek a pigmenteknek az előállítását a mai tömeges felhasználás világában, másrészt a természetes ásványok olyan mennyiségű szennyezőanyagot és nehézfémet tartalmaznak, amelyek jelenléte a kozmetikai termékekben nem kívánatos és a jelenlegi szigorú szabályozás mellett nem is engedélyezett.

Mindezek ellenére a vegyi úton előállított oxidokat és utramarinokat természetazonosnak tekinthetjük, mivel természetüknél fogva kémiailag azonos molekulaszerkezettel rendelkeznek. Az ásványi színezékek a természetben egyébként is kémiai reakciók eredményeként keletkeznek és ugyanazokat a kiinduló ásványi anyagokat használják kozmetikai minőségű pigmentek előállítására is.

INCI/Összetevők: Mica, CI77891, CI77491, CI77861.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményed!

Hasonló termékek