Cosmio Olivem 1000 növényi emulgeátor 20g
Egységár: | 59,50 Ft/g |
Gyártó: | Cosmio |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási díj akár: | 990 Ft |
Várható szállítás: | 2025. április 14. |
|
|
Olivem 1000. 100 %-ban növényi eredetű, olivaolajból származó, bőrrokon zsírsav összetételű, nagyon jól tolerálható O/V emulgeátor, amely emulgeáló tulajdonsága mellett stabilizálja és erősíti a bőr védő barrier rétegét. PEG-mentes, Ecocert-tanúsítvánnyal. Az alapár a 20 g-os kiszerelésre vonatkozik, többféle kiszerelésben is kapható. |
Kép: | Név: | Elérhetőség: | Ár: | Egységár: | Kosárba |
Cosmio Olivem 1000 növényi emulgeátor 100g
|
Raktáron
|
4.590 Ft
|
45,90 Ft/g
|
|
|
Cosmio Olivem 1000 növényi emulgeátor 50g
|
Raktáron
|
2.490 Ft
|
49,80 Ft/g
|
|
|
Cosmio Olivem 1000 növényi emulgeátor 20g
|
Raktáron
|
1.190 Ft
|
59,50 Ft/g
|
|
Leírás és Paraméterek
Cosmio Olivem 1000 növényi emulgeátor 20g
Olivem 1000. 100 %-ban növényi eredetű, olivaolajból származó, bőrrokon zsírsav összetételű, nagyon jól tolerálható O/V emulgeátor, amely emulgeáló tulajdonsága mellett stabilizálja és erősíti a bőr védő barrier rétegét. PEG-mentes, Ecocert-tanúsítvánnyal.
Felhasználási javaslat:
• száraz, vízhiányos bőr ápolására szánt kozmetikumokba
• sérült, érzékeny, irritációra és gyulladásra hajlamos (neurodermitiszes, ekcémás, rozáceás) bőr kezelésére szánt készítményekbe
• zsíros, kevert és normál bőr ápolására szánt kozmetikumokba
• babápolási kozmetikumokba
• anti-aging kozmetikumokba, idősödő és érett bőr ápolására
• alacsony és közepes zsírfázis arányú készítményekhez
• minimális zsírtartalmú önemulgeáló készítményekhez
• alacsonyabb viszkozitású lotionok és közepes konzisztenciájú krémek készítéséhez (pl. arc- és testápolók, arctisztítók, BB-krémek, szemkörnyékápolók, szérumok, naptejek, alapozók, hajbalzsamok)
Hatásai:
• önállóan használható emulgens, amely összekapcsolja a kozmetikumok víz- és zsírfázisát
• regenerálja és erősíti a bőr védő lipidbarrier-rétegét, hidratáló hatású
• bőrrokon zsírsavösszetételű, nagyon jól tolerálható
• alkalmas különösen alacsony – egyedül az emulgenst tartalmazó – zsírfázisú kozmetikumok (ún. emulziós gélek) készítésére
• a vele készített krémek jelentős mennyiségű vizet és olajat képesek utólag felvenni
Fizikai jellemzői: Nemionos emulgens. Ajánlott zsírfázisarány 4-25 %. pH-tolerancia: 3-12.
Adagolása: 2-5 %.
Feldolgozása: Zsíroldékony. Inverz és direkt módszerrel egyaránt feldolgozható.
• Inverz módszer: Az Olivemet olvasszuk össze a zsírfázissal, melegítsük kb. 80 °C-ra, adjuk hozzá a hasonlóan felmelegített vizes fázist, majd intenzív keverés mellett emulgeáljunk 5 percig, az emulziót keverés közben lassan hűtsük szobahőmérsékletre.
• Direkt módszer: A megolvasztott zsírfázist keverés közben, lassan adjuk a 70-80 °C-ra felmelegített vizes fázishoz, az emulziót keverés közben lassan hűtsük szobahőmérsékletre.
• Emulziós gél készítése: Az Olivemet a 70-80 °C-ra felmelegített vizes fázishoz adjuk, rövid ideig, intenzíven keverve homogenizáljuk, az emulziót keverés közben lassan hűtsük szobahőmérsékletre.
Az Olivemmel készült emulzió végső viszkozitását csak másnapra éri el. Az alacsony viszkozitású lotionok stabilitása 0,3 % xantán hozzáadásával növelhető.
INCI/Összetevők: Cetearyl olivate, Sorbitan olivate.
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.